Web Verzija | 14.04.2016.
Facebook icon

UNO-LUX PROCESSING - INDUSOFT CERTIFIED SYSTEM INTEGRATOR

 

UNO-LUX PROCESSING d.o.o. ovog meseca postao je i zvanično Sertifikovani Sistem Integrator za Indusoft SCADA softver.

UNO-LUX PROCESSING vrši isporuku Development i RunTime licenci sa lagera, kao i razvoj SCADA aplikacija.
Više informacija o tome možete pronaći na našem web sajtu.

 

WEINTEK - NOVI MODELI MT8102iE i MT8103iE

Sa razvojem tehnologija sve veći broj korisnika zahteva da se HMI poveže sa ERP ili nekim drugim monitoring sistemom. Takođe, Ethernet je najrasprostranjeniji protokol u komunikaciji između HMI-a i nadzornog monitoring sistema, a vrlo često je wireless konekcija najbolje rešenje. S obzirom na ove činjenice, Weintek je razvio dva nova modela iz serije MT8000iE, MT8102iE i MT8103iE, pri čemu je model MT8103iE opremljen Wi-Fi modulom koji podržava 802.11a/b/g/n wireless standard i WPA-PSK/WPA2-PSK zaštite.
MT8102iE i MT8103iE su opremljeni 10.1" LCD ekranom rezolucije 1024x600 sa 16.7M boja i širim uglom gledanja (T:60゚/ B:60゚/ L:70゚/ R:70゚).
Novi modeli uskoro na lageru po novim i nižim cenama.

INDUSOFT WEBSTUDIO 8 - IoTView

 

Indusoft prati sve veći razvoj Internet of Things tehnologije i predstavlja IoTView. InduSoft IoTView podržava veliki broj operativnih sistema uključujući Linux i VxWorks. InduSoft IoTView moguće je koristiti kao standalone proizvod ili ga integrisati sa InduSoft Web Studio cloud arhitekturom.

Ovde možete preuzeti Indusoft IoT View prezentaciju link.

 

WEINTEK - IoT Aplikacija + MQTT protokol

IoT omogućava udaljenim uređajima da međusobno komuniciraju i razmenjuju podatke. U cilju efikasne komunikacije između velikog broja različitih uređaja MQTT protokol postao je standard među IoT komunikacionim protokolima. Ovaj protokol je publish/subscribe protokol za M2M (machine to machine) komunikaciju.
Princip funkcionisanja je sledeći, svaki HMI šalje (objavljuje) podatke MQTT serveru i svaka MQTT poruka se klasifikuje kao jedan topic. Na ovaj način MQTT server može pouzdano i precizno da takve poruke prosleđuje onim klijentima koji su se prijavili na taj topic.