UNO-LUX PROCESSING

Ko smo mi?

Preduzeće UNO-LUX d.o.o. je osnovano 1993. godine. Sredinom 1994. godine UNO-LUX započinje saradnju a 1995. godine postaje autorizovani distributer američke kompanije PLCDirect by Koyo (kasnije AUTOMATIONDIRECT). Od osnivanja, osnovne oblasti angažovanja preduzeća su projektovanje, inženjering, isporuka opreme i softvera za automatizaciju mašina i industrijskih postrojenja, sa jasnom orijentacijom da promoviše najbolja stručna iskustva po međunarodno priznatim merilima i zadovolji interese korisnika svojih usluga po navedenim principima. U nastojanju da zadovolji potrebe korisnika UNO-LUX započinje saradnju sa još dve velike svetske kompanije, NATIONAL INSTRUMENTS – USA i WEINTEK Labs., Inc, TAIWAN.

Od 2004. godine, nakon reorganizacije preduzeća UNO-LUX d.o.o., registrovano je preduzeće UNO-LUX PROCESSING d.o.o. sa sedištem u Beogradu, Poručnika Spasića i Mašere 14. Od tada preduzeće se razvija u kontinuitetu, neprekidno povećavajući obim poslovanja, obim i kvalitet usluga na tržištu Srbije i u inostranstvu, o čemu najbolje govore reference preduzeća. Preduzeće se od početka orijentisalo i na praćenje aktuelnih kretanja u struci, pa je kao učesnik prisutno na stručnim savetovanjima i sajmovima. Na 44. međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, preduzeće UNO-LUX je dobilo „Veliku nagradu KORAK U BUDUĆNOST“ za „Sistem za nadzor i upravljanje postrojenjem za proizvodnju KAN-a u Azotari Subotica“. Stručni žiri 48. međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, za izložena vrhunska tehničko-tehnološka rešenja dodelio je preduzeću UNO-LUX PROCESSING d.o.o. „Veliku nagradu KORAK U BUDUĆNOST“ za „Upravljački sistem za prečišćavanje vode za piće u Fabrici vode Barič“.

Od 2014. godine UNO-LUX PROCESSING je zvanični distributer kompanije BOSCH-REXROTH za programe linearne i montažne tehnike, elektro pogona i industrijske automatizacije.

Krajem 2017. godine UNO-LUX PROCESSING je postao i zvanični distributer WEINTEK opreme za područje Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.